Καλοσωρίσατε στην επίσημη σελίδα της Κοινότητας Αρναδιού

Εκδηλώσεις


ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΤΟ ΑΡΝΑΔΙ»
Web page: www.arnadi.org E-mail: info@arnadi.org facebook: Arnadi Ammoxostou

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΝΑΔΙΟΥ
Κυριακή , 9 Οκτωβρίου 2016

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή του Προσφυγικού μας Σωματείου, προσκαλούν όλους τους συγχωριανούς και φίλους στην ετήσια ψυχαγωγική και κοινωνική συγκέντρωση που θα γίνει στην αίθουσα δεξιώσεων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» στις Αγγλισίδες (παλαιός δρόμος Λάρνακας) την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 από τις 11.30 π.μ.
Σας περιμένουμε όλους με τα παιδιά και τα εγγόνια σας, για να περάσουμε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι μια ευχάριστη μέρα. Στόχος μας η αλληλογνωριμία των νέων μας, η διατήρηση και τόνωση της αγάπης όλων μας προς το κατεχόμενο χωριό μας. Η εκδήλωση μας θα περιλαμβάνει δέηση, ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά, μουσική και κλήρωση δώρων.
Στην αίθουσα θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας (εις μνημόσυνο των γονιών και των παππούδων μας) καθώς και άλλες φωτογραφίες πριν το 1974.
(Παρακαλούμε, όσοι έχουν παλιές φωτογραφίες να τις φέρουν στη συνεστίαση , για να επιλέξουμε και να τις προσθέσουμε στο ΑΛΠΟΥΜ που ετοιμάζουμε)
Το γεύμα-μπουφέ θα ανοίξει στη 1.00 μ.μ. ακριβώς και θα περιλαμβάνει πλούσια ποικιλία εδεσμάτων. Το κόστος για φαγητό και ποτό είναι €10 το άτομο. Παιδιά του δημοτικού €5. Για παιδιά κάτω των 6 χρονών είναι δωρεάν.
Κρατήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 02/10/2016 το αργότερο, για να γίνουν οι ανάλογες παραγγελίες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις:
Γιώργος Χριστοδούλου 99878375 Σωτήρης Εγκωμίτης 99494722 Μιχάλης Λοΐζου 99525238 Ξένια Κατράνη 99310326 Παύλος Παύλου 99818499 Άννα Κυριάκου 99409429
Χρίστος Μοδέστου 99608362 Χαράλαμπος Φώτη 99589369 Γεώργιος Γεωργίου 99563067 Πανίκος Χαραλάμπους 99642714Αντρούλα Γεωργίου 25397756 Χριστάκης Χαραλάμπους 99437272
Σημείωση: Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε συγγενείς, φίλους σας και συγχωριανούς για τη συνεστίαση μας, γιατί πιθανόν να μη μπορέσουμε να ειδοποιήσουμε τον κάθε ένα ατομικά.
Από τις Επιτροπές εκδηλώσεων ,
Κοινοτικού Συμβουλίου και Προσφυγικού Σωματείου Αρναδιού


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΤΟ ΑΡΝΑΔΙ"

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΝΑΔΙΟΥ ΑΓΓΛΙΣΙΔΕΣ, 2014 – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί Χωριανοί,
Πιο κάτω αναγράφονται οι εισηγήσεις που μας γράψατε κατά τη συνεστίαση του Αρναδιού την 1η Οκτωβρίου 2014 στο κέντρο "Ποσειδώνιο' τις οποίες η Επιτροπή έχει μελετήσει και θα αναλάβει όποια διορθωτικά μέτρα χρειάζονται."ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΤΟ ΑΡΝΑΔΙ"

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΝΑΔΙΟΥ ΑΓΓΛΙΣΙΔΕΣ, 2014 – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με ομολογουμένως εξαιρετική επιτυχία, η προγραμματισμένη συνεστίαση των εκτοπισμένων κατοίκων της κοινότητας Αρναδιού στις Αγγλισίδες την 1η Οκτωβρίου, 2014. Οι κάτοικοι του χωριού παρευρέθηκαν μαζικά, από όλες τις οικογένειες, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη συνολική τους αγάπη τόσο προς το χωριό μας όσο και μεταξύ τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρό Αγιασμό από το ιερέα της κοινότητάς μας Παπαγεώργιο Παπαχαραλάμπους και ψάλτες τους Μιχάλη και Χαράλαμπο.
Στη συνέχεια η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Άννα Κυριάκου, μετά από σύντομη εισαγωγή του προγράμματος κάλεσε στο βήμα τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Χριστοδούλου και τον προσωρινό πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «ΤΟ ΑΡΝΑΔΙ» Σωτήρη Κατράνη, για το δικό τους σύντομο χαιρετισμό. Συγκινητικό ποίημα απάγγειλε για το χωριό του παππού της «Το Αρναδί» η εκπαιδευτικός κα Τασούλα Μάρκου, τώρα κάτοικος Παραλιμνίου. Διαβάστε το Ποίημα πατώντας ΕΔΩ
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών σε εκλεκτά τέκνα της κοινότητας που με τη δική τους πολύχρονη και πολύμορφη προσφορά συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στους τομείς της αλληλοβοήθειας, ανάπτυξης και επαναδραστηριοποίησης για να κρατηθεί άσβεστη η καθολική πίστη και θέληση των συγχωριανών μας για αγώνα και επιστροφή.
Τιμήθηκαν οι πιο κάτω:
• Παπαγεώργιος Παπαχαραλάμπους
• Δημήτρης Χαραλάμπους Χατζήχριστοφη
• Κώστας Χαραλάμπους Καλογήρου
• Τρύφωνας Ηλία Βραχίμη
• Νικόλας Φιλίππου Κατράνης
Κατά τη συνεστίαση προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα προς τέρψιν όλων, υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και ελαφρών τραγουδιών. Προσκλήθηκαν όλοι οι δάσκαλοι που κατά καιρούς δίδαξαν στο χωριό μας.
Ακολούθησαν ο χορός του «κολοτζιού» και Κυπριακοί χοροί από το πρώτο χορευτικό συγκρότημα του χωριού που δίδαξε ο Κώστας Καλογήρου, τότε όλοι τους 20-30 χρόνων, τώρα 60ρηδες και 70ρηδες, όμως το ταλέντο δεν ξεχνιέται.
 Τα μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βρήκαν ευχάριστη και εκπαιδευτική απασχόληση με την εκπαιδευτικό Άντρη Μάππουρα την οποία και ευχαριστούμε για την σημαντική της προσφορά. Η επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της για όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της συνεστίασης και ιδιαίτερα τη Ξένια, Ανδριανή, Άννα, Τόνια, Σωτήρη, Μιχάλη, Παύλο και Χριστάκη.
Ακολούθησε κλήρωση πολλών δώρων πού προσέφεραν χωριανοί και φίλοι, εκτιμητές της προσπάθειά μας και όλοι ευχήθηκαν «του χρόνου να γιορτάσουμε στο Αρναδί» 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΤΟ ΑΡΝΑΔΙ" Κου ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΤΡΑΝΗ

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Κατ’ αρχήν, σας ευχαριστούμε για την εντυπωσιακή σας προσέλευση.
Μαζευτήκαμε σήμερα στο φιλόξενο αυτό τόπο για να γιορτάσουμε τους Αγίους μας Ανδρόνικο και Αθανασία μακριά από το χωριό μας. Όμως αυτό που κάνουμε και πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.
• Ενώνει όλες τις οικογένειες του χωριού σε μια εκδήλωση μνήμης και πίστης ότι το δίκαιο στο τέλος θα νικήσει.
• Δίνει το μήνυμα στα παιδιά μας ότι αυτά που τους λέμε για το χωριό μας, το υποστηρίζουμε και το εφαρμόζουμε έμπρακτα, ώστε αν χρειαστεί μετά, να αναλάβουν και οι ίδιοι τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας.
Με τη βοήθεια του κοινοτάρχη, των κοινοτικών συμβούλων και πολλών συγχωριανών μας (πάνω από 100 μέλη) προχωρήσαμε στην ίδρυση και επίσημη εγγραφή του «Προσφυγικού Σωματείου το Αρναδί», ανάρτηση Ιστοσελίδας και Face book, για να ενισχύσουμε και να εμπλουτίσουμε τις κοινωνικές δραστηριότητες μας, όπως:
• Πολιτιστικές εκδηλώσεις – συμμετοχή σε ευρύτερους ομίλους
• Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χοροί, μουσική, θεατρικά
• Εκδρομές, ψυχαγωγικές, θρησκευτικές, λαογραφικές
Το Προσφυγικό μας Σωματείο, σε συνεργασία με τη Χωρητική Αρχή, προχωρούμε στην φιλοτέχνηση και εγκατάσταση μαρμάρινης στήλης, προς τιμή των δολοφονηθέντων και αγνοουμένων συγχωριανών μας από τη βάρβαρη τουρκική κατοχή.
Αγαπητοί χωριανοί,
Βάσει του καταστατικού το Σωματείου μας, τώρα λειτουργούμε ως προσωρινή επιτροπή, με ολιγόμηνη θητεία και είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου.
Με την ευκαιρία της σημερινής αθρόας παρουσίας όλων σχεδόν των μελών προτείνουμε η επόμενη συγκέντρωση μας για το κόψιμο της Βασιλόπιτας αρχές του 2015, να γίνει και η γενική μας Συνέλευση για εκλογή μόνιμης Επιτροπής για τα επόμενα 2 χρόνια.
Εκ μέρους των μελών της προσωρινής επιτροπής του Σωματείου μας και είμαι περήφανος για τη συνεργασία που έχουμε, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση, και να έχετε πάντα στο νου σας και στην καρδιά σας ΤΟ ΑΡΝΑΔΙ.


Αγγλισίδες, 1/10/14

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΤΟ ΑΡΝΑΔΙ"

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014  ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΝΑΔΙΟΥ Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 

Ως μέρα μνήμης του κατεχόμενου χωριού μας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και η Προσωρινή Επιτροπή του Προσφυγικού μας Σωματείου, προσκαλούν όλους τους συγχωριανούς και φίλους στην ετήσια ψυχαγωγική και κοινωνική συγκέντρωση που θα γίνει στην αίθουσα δεξιώσεων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» στις Αγγλισίδες (παλαιός δρόμος Λάρνακας) την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 από τις 11.30 μμ.
 Σας περιμένουμε όλους με τα παιδιά και τα εγγόνια σας, για να περάσουμε μαζί μικροί και μεγάλοι μια ευχάριστη μέρα. Στόχος μας η αλληλογνωριμία των νέων μας, η διατήρηση και τόνωση της αγάπης όλων μας προς το κατεχόμενο χωριό μας. Η εκδήλωση μας θα περιλαμβάνει Αγιασμό, ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά, μουσική τραγούδια, ποιήματα και κλήρωση δώρων.
Φέτος θα τιμηθούν εκλεκτοί συγχωριανοί μας για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους στην κοινότητά μας.
Το γεύμα-μπουφέ θα ανοίξει στη 1.00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει κα νηστίσιμα πιάτα.
Το κόστος για φαγητό και ποτά είναι €10 το άτομο. Παιδιά από 6-12 χρονών €5. Για παιδιά κάτω των 6 χρονών είναι δωρεάν.
Κρατήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 24/9/14 το αργότερο, για να γίνουν οι ανάλογες παραγγελίες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις:
Γιώργος Χριστοδούλου 99878375 Σωτήρης Κατράνης 99481400
Παύλος Παύλου 99818499 Σωτήρης Εγκωμίτης 99494722
Βάσος Βασιλείου 99491921 Μιχαλάκης Λοϊζου 99525238
Φίλιππος Χ’ Κωνσταντή 99633451 Βασίλης Καρανικόλας 24656342
Χρίστος Μοδέστου 99608362 Ξένια Κατράνη 99310326
Γεώργιος Γεωργίου 99563067 Σωτήρης Μ.Χ’κωσταντή 99663717
Χαράλαμπος Φώτη 99589369 Αντρούλα Γεωργίου 25397756
Σημείωση: Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε συγγενείς, φίλους σας και συγχωριανούς για τη συνεστίαση, γιατί πιθανόν να μη μπορέσουμε να ειδοποιήσουμε τον κάθε ένα ατομικά.
Από τις Επιτροπές εκδηλώσεων ,
Κοινοτικού Συμβουλίου και Προσφυγικού Σωματείου Αρναδιού